Reseptit

Punajuuri-fetapiirakka

17.11.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Mehevä ja ruokaisa punajuuripiirakka sopii mainiosti vaikkapa pikkujoulusyötäväksi. Pehmeä mascarponejuustotäyte tekee piirakasta täydellisen!

Ainekset

Punajuuri-fetapiirakka:

1 pkt pakastelehtitaikinaa (iso levy)
250 g mascarponejuustoa
1 rkl dijoninsinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl sokeria
2 rkl tuoretta timjamia
1 kg uunissa paahdettuja tai keitettyjä punajuuria lohkoina
200 g fetajuustoa
1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

1. Kauli sulanut taikina hieman isommaksi leivinpaperin päällä. Liu’uta piirakkapohja paperin avulla uunipellille.

2. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, sokeri ja timjami. Levitä seos taikinan pinnalle.

3. Lisää taikinalle kypsät punajuurilohkot, murenna pinnalle fetajuusto ja asettele mustat oliivit sinne tänne.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjoilua.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme