punajuuri-fetapiirakka
Reseptit

Punajuuri-fetapiirakka

Mehevä ja ruokaisa punajuuripiirakka sopii mainiosti vaikkapa pikkujoulusyötäväksi. Pehmeä mascarponejuustotäyte tekee piirakasta täydellisen!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-fetapiirakka:

  • 1 pkt pakastelehtitaikinaa (iso levy)
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl dijoninsinappia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 kg uunissa paahdettuja tai keitettyjä punajuuria lohkoina
  • 200 g fetajuustoa
  • 1 dl mustia oliiveja

Valmistusohje

Punajuuri-fetapiirakka valmistuu näin:

1. Kauli sulanut taikina hieman isommaksi leivinpaperin päällä. Liu’uta piirakkapohja paperin avulla uunipellille.

2. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, sokeri ja timjami. Levitä seos taikinan pinnalle.

3. Lisää taikinalle kypsät punajuurilohkot, murenna pinnalle fetajuusto ja asettele mustat oliivit sinne tänne.

4. Paista punajuuri-fetapiirakka  200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä fetapiirakka hieman ennen tarjoilua ja nauti se raikkaan salaatin kanssa.

Lue myös Kotiliesi.fi:stä mihin kaikkeen feta-juusto taipuu ja nappaa reseptit.

X