Punajuuri-fetapiirakka
Mehevä ja ruokaisa punajuuripiirakka sopii mainiosti vaikkapa pikkujoulusyötäväksi. Pehmeä mascarponejuustotäyte tekee piirakasta täydellisen!
Ainekset
Punajuuri-fetapiirakka:
- 1 pkt pakastelehtitaikinaa (iso levy)
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 rkl dijoninsinappia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sokeria
- 2 rkl tuoretta timjamia
- 1 kg uunissa paahdettuja tai keitettyjä punajuuria lohkoina
- 200 g fetajuustoa
- 1 dl mustia oliiveja
Valmistusohje
Punajuuri-fetapiirakka valmistuu näin:
1. Kauli sulanut taikina hieman isommaksi leivinpaperin päällä. Liu’uta piirakkapohja paperin avulla uunipellille.
2. Sekoita mascarponen joukkoon sinappi, suola, mustapippuri, sokeri ja timjami. Levitä seos taikinan pinnalle.
3. Lisää taikinalle kypsät punajuurilohkot, murenna pinnalle fetajuusto ja asettele mustat oliivit sinne tänne.
4. Paista punajuuri-fetapiirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä fetapiirakka hieman ennen tarjoilua ja nauti se raikkaan salaatin kanssa.
Saatat pitää myös Kasvisruokaa viisaasti -kirjan punajuuripiirakasta, mehevästä porkkanapiirakasta tai fetalla höystetystä rapeasta juusto-päärynäpiiraasta.
Lue myös Kotiliesi.fi:stä mihin kaikkeen feta-juusto taipuu ja nappaa reseptit.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous