Reseptit

Georgialainen salaatti

27.3.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Georgialaisen salaatin kruunaavat kourallinen tuoreyrttejä ja jauhetuista saksanpähkinöistä tehty kastike.

Ainekset

300 g tomaatteja
1 kapea kurkku
1 punasipuli
korianteria ja minttua
granaattiomenan siemeniä

Kastike

100 g saksanpähkinöitä
1–2 valkosipulin kynttä
3 rkl viinietikkaa
1–2 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl juustokuminaa
1 dl vettä
1 dl smetanaa tai kermaviiliä
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike. Pane saksanpähkinät ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja rouhi. Lisää viinietikka, hunaja, juustokumina ja vesi. Pyöräytä sileäksi. Sekoita tahnaan smetana tai kermaviili. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Puolita kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa. Ripottele salaatin päälle reilusti korianteria ja minttua. Koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kastike erikseen.

Katso myös:
Appelsiini-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Rucola-viinirypälesalaatti, Ruoka.fi
Waldorfin salaatti, Kotiliesi.fi