Reseptit

Rucola-viinirypälesalaatti

Avokado-­vuohen­juusto­kastike kruunaa rucola-viinirypälesalaatin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 punasipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • mustapippuria
  • 2 ruukkua rucolaa
  • 300 g tummia viinirypäleitä
  • 70 g saksanpähkinöitä

Kastike

  • 1 avokado
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 1 dl tuoretta korianteria ja minttua
  • 1 sitruunan mehu
  • ripaus suolaa
  • 2 tl hunajaa

Valmistusohje

 

1. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon öljy, etikka, suola ja sokeri sekä mustapippuri. Jätä tekeytymään.

2. Revi rucola, puolita viinirypäleet ja rouhi saksanpähkinöitä hieman. Lado ainekset salaattivadille kerroksittain. Lisää pinnalle marinoitunut punasipuli.

3. Halkaise avokado ja poista kivi. Soseuta hedelmäliha haarukalla ja sekoita joukkoon vuohenjuusto, yrtit, sitruunamehu, suola ja hunaja.

4. Lusikoi kastiketta salaatille ja tarjoile.

Katso myös:

Raikas vuohenjuustosalaatti, Ruoka.fi

Taiteilijan salaatti – saksanpähkinää ja sinihomejuustoa, Ruoka.fi

Vuohenjuusto-hernesalaatti, Kotiliesi.fi

X