Reseptit

Rucola-viinirypälesalaatti

3.6.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Avokado-­vuohen­juusto­kastike kruunaa rucola-viinirypälesalaatin.

Ainekset

1 punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja sokeria
mustapippuria
2 ruukkua rucolaa
300 g tummia viinirypäleitä
70 g saksanpähkinöitä

Kastike

1 avokado
100 g vuohenjuustoa
1 dl tuoretta korianteria ja minttua
1 sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 tl hunajaa

Valmistusohje

 

1. Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon öljy, etikka, suola ja sokeri sekä mustapippuri. Jätä tekeytymään.

2. Revi rucola, puolita viinirypäleet ja rouhi saksanpähkinöitä hieman. Lado ainekset salaattivadille kerroksittain. Lisää pinnalle marinoitunut punasipuli.

3. Halkaise avokado ja poista kivi. Soseuta hedelmäliha haarukalla ja sekoita joukkoon vuohenjuusto, yrtit, sitruunamehu, suola ja hunaja.

4. Lusikoi kastiketta salaatille ja tarjoile.

Katso myös:

Raikas vuohenjuustosalaatti, Ruoka.fi

Taiteilijan salaatti – saksanpähkinää ja sinihomejuustoa, Ruoka.fi

Vuohenjuusto-hernesalaatti, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme