Punajuuripiirakka
Punajuuripiirakan pohjaan proteiinia tuo lupiini- tai härkäpapujauho. Kasvispiirakka on herkkua teen tai kahvin kanssa, ja se maistuu hyvältä myös jäähtyneenä. Vaihtele täytettä sesongin mukaan: kokeile piirakkaan myös parsaa ja palsternakkaa.
Ainekset
Pohja:
- 2 dl kaurajauhoja (tarvittaessa gluteenittomia)
- 1/2 dl lupiini- tai härkäpapujauhoa
- 1/2 dl perunasosejauhetta
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 80 g kasvisrasvalevitettä
- 1/2 dl vettä
Täyte:
- 450 g punajuuria
- 50 g purjoa
- 1 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1/-1 tl basilikaa
- 1/2 tl timjamia
- 2 dl kaurafraichea
- 1/2 dl kikherne- tai lupiinijauhoa
Päälle:
- 1 pieni kesäkurpitsa tai paprika
- 200 g varsiparsakaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- (2-3 rkl pinjansiemeniä)
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää rasva ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina ja anna tasaantua viileässä.
2. Puhdista ja kuori punajuuret ja silppua purjo. Raasta punajuuret karkealla terällä.
3. Kuullota öljyssä pannulla ensin purjosilppu ja sitten punajuuriraaste. Yhdistä kasvikset, lisää mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
4. Sekoita kaurafraiche ja kikherne- tai lupiinijauho keskenään. Viipaloi piirakan pinnalle tulevat kasvikset.
5. Kauli tai taputtele taikina leivinpaperin päällä pienen uunipellin kokoiseksi ohueksi levyksi ja vedä se pellille.
6. Kaada kaurafraicheseos kypsennettyjen kasvisten joukkoon. Levitä seos taikinapohjalle. Asettele päälle kesäkurpitsa- tai paprikaviipaleet ja varsiparsakaali. Valuta pinnalle öljyä ja ripottele päälle loput mausteet (ja pinjansiemenet).
7. Paista 200-asteisessa uunissa 25–35 minuuttia uunin alatasolla. Peitä tarvittaessa loppuvaiheessa leivinpaperilla.
Vinkki: Ohjeen mukaan tehty taikinamäärä on melko pieni. Jos haluat piirakkaan myös reunat, tee pohjataikinaa 1,5-kertainen määrä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous