Reseptit

Punajuuri-pähkinäpesto

Laita ainekset tehosekoittimeen ja valmista tahnaksi. Näin helposti kuuluvat punajuuri-pähkinäpeston valmistusohjeet.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 keitettyä punajuurta
  • 1 dl pähkinöitä tai manteleita
  • 1 valkosipulinkynsi
  • kourallinen minttua ja korianteria
  • 1/2 dl öljyä
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Punajuuresta, valkosipulista ja manteleista syntyy maukas pesto. Se sopii erityisen hyvin lähi-idän tyyliin maustetun padan kaverina.

Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha tahnaksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Katso myös:

Helppo punajuuripyree, Ruoka.fi

Punajuuri-feta-couscous, Ruoka.fi

Punajuuripyörykät, Kotiliesi.fi

X