Reseptit

Punajuuri-pähkinäpesto

5.8.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 keitettyä punajuurta
1 dl pähkinöitä tai manteleita
1 valkosipulinkynsi
kourallinen minttua ja korianteria
1/2 dl öljyä
2–3 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria

Valmistusohje

Punajuuresta, valkosipulista ja manteleista syntyy maukas pesto. Se sopii erityisen hyvin lähi-idän tyyliin maustetun padan kaverina. 

Pane ainekset tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha tahnaksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Katso myös:

Helppo punajuuripyree, Ruoka.fi

Punajuuri-feta-couscous, Ruoka.fi

Punajuuripyörykät, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo