23.4.2012

Punajuuri-feta-couscous

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 punajuuri
1 sipuli
1 tl timjamia
2 rkl öljyä
1.5 dl vettä
1.5 dl couscous-suurimoita
100 g kevytfetajuustoa 10 %

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta punajuuri raastimen suurimmalla terällä. Pilko sipuli hienoksi.

2. Kuullota timjamia öljyssä kattilan tai paistokasarin pohjalla ja lisää joukkoon punajuuriraaste sekä sipulit. Jatka kuullottamista hetki ja lisää vesi. Kun vesi kiehuu, ota kattila liedeltä ja kaada couscous joukkoon.

3. Peitä kannella ja anna hautua noin viisi minuuttia. Sekoita ja lisää lopuksi fetakuutiot. Koristele halutessasi tuoreella persiljalla. Nauti sellaisenaan tuoreen ruisleivän kanssa tai tarjoa esimerkiksi kalan tai broilerin lisäkkeenä.

Ravintosisältö/annos

Kcal 160
KJ 670
rasva (g) 5
tyydyttynyt rasva (g) 2
kuitu (g) 2
kolesteroli (mg) 15
suola (g) 0,8