Dukkah-maustettu tempeh ja punajuuria
Pähkinäisen makuinen, fermentoiduista soijapavuista, herneistä tai härkäpavuista valmistettu tempeh paistuu rapeaksi uunissa punajuurten kanssa. Pähkinöistä, siemenistä ja mausteista sekoitettu dukkah viimeistelee uuniruoan täydelliseksi.
Ainekset
Tempeh ja punajuuri:
- 1 pkt (250 g) tempehiä
- 2 pkt (à 400 g) kypsiä esikeitettyjä punajuuria
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicosiirappia
- 1 tl suolaa
Dukkah-mausteseos:
- 1/2 sitruuna
- 1/2 dl pistaasipähkinän sydämiä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi:
- 150 g fetajuustoa
- 1 dl yrttejä, esim. persiljaa, rakuunaa tai korianteria
- 1 ruukku villirucolaa
Valmistusohje
Dukkah-maustettu tempeh ja punajuuret valmistuvat näin:
1. Valmista ensin dukkah. Pese sitruuna, kuivaa talouspaperilla ja raasta puolikkaasta sitruunasta kuori. Rouhi pistaasit.
2. Sekoita kulhossa kaikki dukkah-mausteseoksen ainekset. Kaada seos kuivalle pannulle ja kuumenna. Paahda pari minuuttia, kunnes mausteet poksuvat pannulla. Kaada seos huhmareen ja hiero seosta nuijalla, kunnes mausteseos on melko hienoa.
3. Leikkaa tempeh annospaloiksi. Leikkaa punajuuret lohkoiksi. Levitä punajuuret ja tempehviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja balsamicosiirappia. Mausta suolalla. Paahda 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
4. Mausta dukkah-mausteseoksella makusi mukaan. Ylijäänyt mausteseos säilyy lasipurkissa huoneenlämmössä noin kuukauden.
5. Murustele kypsien punajuurien ja tempeh-viipaleiden joukkoon fetajuustoa. Lisää hienonnettuja yrttejä ja rukolaa. Halutessasi tarjoile dukkah-maustettu tempeh hummuksen kanssa.
Saatat pitää myös paistetusta tempehistä kasvisten kanssa tai hedelmäisestä feta-dukkahsalaatista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Tunnetko jo nyhtökauran, härkiksen tai quornin? Näin käytät kasvisproteiineja
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous