Reseptit

Punajuurigalette

20.10.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Galette on alun perin bretagnelainen ilman vuokaa paistettava piirakka. Tämän punajuurigaletten nimi voisi olla kalette, sillä se on päällystetty supisuomalaisilla aineksilla.

Ainekset

Taikina:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1/2-1 tl suolaa
1 dl vettä
1/2 dl rypsiöljyä

Päälle:

1 dl mustaleimaemmentalraastetta
1 1/2 dl ranskankermaa
1/2 tl suolaa
1 tl oreganoa tai timjamia
150 g leipäjuustoa
2 punajuurta
1 pieni punasipuli
1/2 rkl öljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää vesi ja öljy. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä kelmulla siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

2. Sekoita juustoraaste ranskankermaan, mausta suolalla ja oreganolla tai timjamilla. Leikkaa leipäjuusto kolmioiksi.

3. Kuori punajuuret ja leikkaa ne läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Leikkaa myös sipuli ohuiksi suikaleiksi. Kääntele öljy punajuuren ja sipulin joukkoon. Mausta seos ripauksella suolaa.

4. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Käännä levyn reunat sisäänpäin niin, et- tä syntyy parin sentin levyiset reunukset. Rypytä reunat tiiviisti kiinni. Levitä pohjan päälle ensin ranskankermaseos, sitten punajuuret ja sipulit ja lopuksi leipäjuustopalat. Rouhi päälle pippuria.

5. Paista galettea 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.