Punakaali-pekonisalaatti
Upean värinen punakaali-pekonisalaatti yhdistää upealla tavalla suolaista ja makeaa. Kaali ja pekoni saavat makuparin viinirypäleistä.
Ainekset
Punakaali-pekonisalaatti
- 1 pkt (175 g) pekonia
- 400 g punakaalia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl omenasiiderietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 nippu ruohosipulia tai kevätsipulia
- 100 g tummia viinirypäleitä
Valmistusohje
1. Levitä pekoniviipaleet kuumenevalle paistinpannulle ja paista ne maltilla rapeiksi. Jäähdytä ja hienonna veitsellä karkeaksi rouheeksi.
2. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
3. Laita suikaleet kulhoon ja lisää joukkoon öljy, etikka, suola ja sokeri. Puristele kaalia käsin, niin että se pehmenee ja maut sekoittuvat tasaisesti kaalin joukkoon.
4. Hienonna ruoho- tai kevätsipuli ja puolita viinirypäleet. Kääntele ne ja pekonirouhe kaalisuikaleiden joukkoon. Anna maustua hetki ja tarjoa punakaali-pekonisalaatti heti.
Katso myös: Talvinen kaalisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Punakaalisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous