Reseptit

Punakaali-pekonisalaatti

Upean värinen punakaali-pekonisalaatti yhdistää upealla tavalla suolaista ja makeaa. Kaali ja pekoni saavat makuparin viinirypäleistä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punakaali-pekonisalaatti

  • 1 pkt (175 g) pekonia
  • 400 g punakaalia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 nippu ruohosipulia tai kevätsipulia
  • 100 g tummia viinirypäleitä

Valmistusohje

1. Levitä pekoniviipaleet kuumenevalle paistinpannulle ja paista ne maltilla rapeiksi. Jäähdytä ja hienonna veitsellä karkeaksi rouheeksi.

2. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.

3. Laita suikaleet kulhoon ja lisää joukkoon öljy, etikka, suola ja sokeri. Puristele kaalia käsin, niin että se pehmenee ja maut sekoittuvat tasaisesti kaalin joukkoon.

4. Hienonna ruoho- tai kevätsipuli ja puolita viinirypäleet. Kääntele ne ja pekonirouhe kaalisuikaleiden joukkoon. Anna maustua hetki ja tarjoa punakaali-pekonisalaatti heti.

Katso myös: Talvinen kaalisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Punakaalisalaatti

X