Purppuranpunainen tuorepuuro
Reseptit

Purppuranpunainen tuorepuuro

Vatsaystävällinen tuorepuuro tehdään kaurasta ja kefiiristä, jossa on suolistoa helliviä probiootteja. Sekoita tuorepuuro illalla valmiiksi jääkaappiin, niin aamu alkaa maukkaasti.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Purppuranpunainen tuorepuuro:

  • 4 dl kefiiriä
  • 2 dl punajuurimehua
  • 3 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 omena raastettuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus kanelia
  • ripaus inkivääriä

Valmistusohje

1. Sekoita kefiiri, punajuurimehu, vaahterasiirappi, kaurahiutaleet, siemenet ja omenaraaste keskenään kulhossa. Mausta ripauksella suolaa, kanelia ja inkivääriä.

2. Anna turvota jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

3. Tarjoile tuorepuuron kanssa tuoreita marjoja. Valuta päälle halutessasi hunajaa tai vaahterasiirappia.

X