Reseptit

Parsa-parmesaanisalaatti

Raikas parsasalaatti saa makua tillistä. Tämä on aivan ihana salaatti sellaisenaan tai vaikkapa grillatun kalan tai kanan lisukkeeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Parsa-parmesaanisalaatti sopii noutopöydän tarjottavaksi kevään juhlissa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsa-parmesaanisalaatti

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 kurkku
  • 1 iso tai 2 pientä kerää romainesalaattia
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 nippu kesäsipulia
  • 75 g parmesaanijuustoa raastettuna

Kastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Parsa-parmesaanisalaatti tehdään Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:

1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Katkaise parsojen tyvestä vaalea puiseva 2–3 cm pitkä pala pois. Paloittele parsat noin 1 cm paloiksi.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paahda parsoja 2–3 minuuttia. Kaada kulhoon jäähtymään.

3. Kuutioi kurkku ja suikaloi romainesalaatti. Hienonna tilli ja kesäsipuli.

4. Kääntele kaikki ainekset parsojen joukkoon.

5. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää se salaattiin.

6. Anna tekeytyä hetki, tarkista maku ja tarjoa raikas parsa-parmesaanisalaatti esimerkiksi grillatun kalan tai kanan lisukkeena.

Katso myös: Parsa-ricottasalaatti ja vaahterasiirappivinegrette

Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa-pecorinosalaatti

X