Parsa-parmesaanisalaatti
Raikas parsasalaatti saa makua tillistä. Tämä on aivan ihana salaatti sellaisenaan tai vaikkapa grillatun kalan tai kanan lisukkeeksi.
Ainekset
Parsa-parmesaanisalaatti
- 1 nippu vihreää parsaa
- 2 tl oliiviöljyä
- 1 kurkku
- 1 iso tai 2 pientä kerää romainesalaattia
- 1 ruukku tilliä
- 1 nippu kesäsipulia
- 75 g parmesaanijuustoa raastettuna
Kastike
- 1 sitruunan mehu
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1/4 tl sokeria
Valmistusohje
Parsa-parmesaanisalaatti tehdään Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:
1. Huuhtele parsat ja kuivaa ne. Katkaise parsojen tyvestä vaalea puiseva 2–3 cm pitkä pala pois. Paloittele parsat noin 1 cm paloiksi.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja paahda parsoja 2–3 minuuttia. Kaada kulhoon jäähtymään.
3. Kuutioi kurkku ja suikaloi romainesalaatti. Hienonna tilli ja kesäsipuli.
4. Kääntele kaikki ainekset parsojen joukkoon.
5. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää se salaattiin.
6. Anna tekeytyä hetki, tarkista maku ja tarjoa raikas parsa-parmesaanisalaatti esimerkiksi grillatun kalan tai kanan lisukkeena.
Katso myös: Parsa-ricottasalaatti ja vaahterasiirappivinegrette
Katso myös Kotiliesi.fi: Parsa-pecorinosalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous