Reseptit

Rapea pekonipiirakka

Pekonipiirakassa on rapea lehtitaikinapohja ja mehevä tuorejuustotäyte. Kasvisversiossa pekonin voi korvata aurinkokuivatuilla tomaateilla. Paista piirakka vasta juuri ennen tarjoilua, jolloin lehtitaikinakuori on mahtavan rapea ja tuorejuustotäyte vielä lämmin.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

16

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapea pekonipiirakka:

  • 1 (600 g) lehtitaikinalevy
  • 200 g mustapippurituorejuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1-2 oksaa rosmariinia

Valmistusohje

Maukas pekonipiirakka valmistuu helposti näin:

1. Ota lehtitaikinalevy uunipellille leivinpaperin päälle sulamaan. Leikkaa levy pituussuunnassa puoliksi.

2. Sekoita tuorejuusto ja kananmunan valkuainen keskenään kulhossa. Levitä seos taikinalevyille.

3. Levitä täytteen päälle pekonia ja rosmariinia. Voitele taikinapohjan reunat keltuaisella.

4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikinakuori on kauniin ruskea ja pekonit täytteen päällä ruskistuneet rapeiksi. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua ja leikkaa pekonipiirakka viipaleiksi.

Herkuttele myös tomaatti-mozzarellapiirakalla sekä punajuuri-fetapiirakalla.

Katso myös: Välimeren piirakka

X