Rosmariini-appelsiinipiirakka
Raikkaan ihana rosmariini-appelsiinipiirakka on mainio jälkiruoka jouluisille illallisille. Appelsiiniviipaleet, tuore rosmariini ja marenkimuru viimeistelevät makuelämyksen.
Ainekset
Rosmariini-appelsiinipiirakka, pohja:
- 175 g pehmeää voita
- 3/4 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 kananmuna
Vuokaan paistamisen ajaksi
- 4 dl kuivaa riisiä
Täyte
- 2 dl kuohukermaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2 appelsiinin mehu ja 1 raastettu kuori
- 2 rkl rosmariinia hienonnettuna
Koristeluun
- 1 dl sokeria
- 1 dl vettä
- 2 mandariinia tai klementiiniä viipaleina
- marenkia murskattuna
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
Rosmariini-appelsiinipiirakka leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna nopeasti sekoittaen. Painele tasainen taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Asettele pohjan päälle leivinpaperi, ja kaada siihen kuiva riisi. Esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vaahdota sokeri ja kananmunat kevyesti. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon appelsiinimehu ja raastettu kuori.
4. Ota esipaistettu pohja uunista, poista riisi ja paperi. Kaada täyte pohjan päälle ja jatka piirakan paistamista noin 20– 30 minuuttia. Kun täyte on kiinteä, se on kypsä. Jäähdytä.
5. Kiehauta kattilassa sokeri ja vesi. Keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.
6. Viipaloi mandariinit ja laita viipaleet sokeriliemeen tekeytymään.
7. Nostele jäähtyneen piirakan päälle mandariiniviipaleita ja valuta pinnalle tilkka sokerilientä.
8. Viimeistele rosmariini-appelsiinipiirakka murskatulla marengilla ja rosmariininlehdillä.
Katso myös: Appelsiinikakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiini-juustokakku pellillä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous