Reseptit

Appelsiinikakku

Mehevä ja kostea appelsiinikakku on helppo tehdä – ainekset vain sekoitetaan keskenään. Sitrusviipaleet kiehautetaan sokeriliemessä ennen kakun kypsennystä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Appelsiinikakku, sitrukset:

  • 1 luomuappelsiini
  • 1 luomumandariini tai -klementiini
  • 1/2 dl vettä
  • 1/2 dl sokeria

Appelsiinikakku, taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

Appelsiinikakku leivotaan helposti näin:

1. Pese appelsiini ja mandariini huolellisesti lämpimällä vedellä. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Kiehauta paistinpannulla vesi ja sokeri. Lisää appelsiini- ja mandariiniviipaleet. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, kardemumma ja hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat ja jogurtti. Yhdistä kuivat aineet rasvaseoksen joukkoon.

4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla pyöreä kakkuvuoka, jonka halkaisija on 22 cm. Kaada taikina vuokaan. Asettele päälle appelsiini- ja mandariiniviipaleita. Valele päälle keitinlientä, säästä loput liemestä viimeistelyyn. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

5. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Nosta kakku tarjoilulautaselle. Poista leivinpaperi. Valele lopulla sitrusten keitinliemellä (kuumenna liemi tarvittaessa uudelleen valuvaksi). Tarjoile appelsiinikakku esimerkiksi vaniljarahkan kanssa.

Vinkki: Valmista kakku luomusitruksista. Myrkyton kuori pehmenee sokeriliemessä syötävän pehmeäksi.

Katso myös: Parhaat sitruunapiirakkareseptit: ranskalainen sitruunapiirakka, Key Lime Pie ja sitruuna-marenkitorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Sitruunakakku – leivo suosikkisi kahvipöydän raikkaimmista hittikakuista ja kerää kehut

X