Ruoka

Parhaat sitruunapiirakkareseptit: ranskalainen sitruunapiirakka, Key Lime Pie ja sitruuna-marenkitorttu

Sitruunalla höystettyä piirakkaa leivotaan lähes kaikkialla maailmassa. Makean kirpeä ja raikas sitruunatorttu hurmaa jälkiruokapöydässä. Kokosimme tarjolle kolme klassikkoreseptiä, joilla onnistut.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Makean kirpeä ja raikas sitruunatorttu hurmaa mauillaan.

Sitruunalla höystettyä piirakkaa leivotaan lähes kaikkialla maailmassa. Makean kirpeä ja raikas sitruunatorttu hurmaa jälkiruokapöydässä. Kokosimme tarjolle kolme klassikkoreseptiä, joilla onnistut.

Sitruunatorttu on raikas päätös aterialle. Ohut muromainen pohja ja kirpeän makea sitruunatäyte tekevät piirakasta vastustamattoman.  Käytä piirakoihin ja torttuihin hyvin pestyjä, mielellään luomusitruunoita tai -limettejä. Katso tästä herkulliset sitruunapiirakkareseptit!

Sitruunapiirakka ranskalaisittain

Sitruunapiirakka on Ranskassa suosittu jälkiruoka. Valmistustapoja on varmasti yhtä monta kuin leipojiakin.  Tämän ranskalaisen sitruunapiirakan ohut pohja ja makean kirpeä täyte vievät kielen mennessään. Täytteen salaisuus on kananmuna-sokerivaahtoon lisätty kerma, sitruunan mehu ja kuoriraaste.  Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Jos aika on kortilla ja haluat oikaista, tee piirakka valmiiseen murotaikinapohjaan.

Resepti: Ranskalainen sitruunapiirakka

Floridan piiraassa maistuu limetti

Sitruunan eksoottinen pikkusisko, limetti, säväyttää amerikkalaisessa tortussa. Key lime pie on kotoisin Floridasta ja saanut nimensä tortun maustavista Key-limeteistä. Helposti ja nopeasti valmistuva, kirpeän makea, keksipohjainen piiras koristellaan limettisiivuilla ja kermavaahtopursotuksin.

Aidon Key lime -piirakan tärkein ainesosa limetin lisäksi on kondensoitu maito. Kondensoitu maito on lehmänmaidosta valmistettu maitotiiviste. Maitotiivisteeseen on lisätty runsaasti sokeria ja se on koostumukseltaan lähes siirappimaista. Kondensoitu maito myydään säilykepurkeissa useimmiten säilykehyllyssä. Kananmunan keltuaisista, limetin kuoresta ja mehusta sekä kondensoidusta maidosta syntyy maukas täyte tälle klassikkopiirakalle.

Sitruunapiirakkareseptit: Key lime pie

Resepti: Key lime pie 

Marenki hunnuttaa sitruunatortun

Sitruuna-marenkipiirakka on jälkiruokien kuningatar. Sen marenkihuippuinen ulkonäkö hurmaa kahvipöydässä. Raikas sitruunan maku yhdistettynä marengin pilvimäiseen pehmeyteen vie jalat alta vierailtasi. Täytteessä maistuu sakea sitruskiisseli.  Voit leipoa sitruunapiirakan marenkia vaille valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.  Suorakaiteen muotoiseen vuokaan leivotun piirakan voi tarjota myös pieniksi annospaloiksi leikattuna.

AN9978_10_sitruunapiirakka

Resepti: Marenkinen sitruunapiirakka

Katso myös Kotiliesi: Maailman helpoin jälkiruoka, lemon posset

X