Reseptit

Sitruunaruudut

Mantelijauheen ja jogurtin mehevöittämät sitruunaruudut saavat inspiraationsa amerikkalaisesta lemon bars -leivonnaisesta. Kakku saa jäädä sisältä aavistuksen tahmeaksi. Raikkaat ruudut maistuvat parhailta leivontaa seuraavana päivänä ja säilyvät hyvin jääkaapissa viisikin päivää

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunaruudut

  • 150 g voita sulatettuna
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunaruudut leivotaan helposti näin:

1. Sekoita sulatettu voi, jogurtti, kananmunat, sitruuna- ja limettimehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori kulhossa. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe kulhossa ja lisää nestemäisten ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

2. Vuoraa leivinpaperilla 25 cm x 20 cm kokoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30–35 minuuttia.

3. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja leikkaa annospaloiksi. Parhaimmillaan sitruunaruudut on seuraavana päivänä. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

Katso myös: Pääsiäisleivonnaiset joka makuun – nappaa parhaat leivontareseptit pääsiäiseksi

Katso myös Kotiliesi.fi: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi

X