
Sitruunaruudut
Mantelijauheen ja jogurtin mehevöittämät sitruunaruudut saavat inspiraationsa amerikkalaisesta lemon bars -leivonnaisesta. Kakku saa jäädä sisältä aavistuksen tahmeaksi. Raikkaat ruudut maistuvat parhailta leivontaa seuraavana päivänä ja säilyvät hyvin jääkaapissa viisikin päivää
Ainekset
Sitruunaruudut
- 150 g voita sulatettuna
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 3 kananmunaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 rkl limettimehua
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Sitruunaruudut leivotaan helposti näin:
1. Sekoita sulatettu voi, jogurtti, kananmunat, sitruuna- ja limettimehu ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori kulhossa. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe kulhossa ja lisää nestemäisten ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
2. Vuoraa leivinpaperilla 25 cm x 20 cm kokoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30–35 minuuttia.
3. Siivilöi jäähtyneen kakun päälle tomusokeria ja leikkaa annospaloiksi. Parhaimmillaan sitruunaruudut on seuraavana päivänä. Kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
Katso myös: Pääsiäisleivonnaiset joka makuun – nappaa parhaat leivontareseptit pääsiäiseksi
Katso myös Kotiliesi.fi: Trendiherkku pastéis de nata sekä kolme mehevää rahkapiirakkaa pääsiäiseksi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous