Reseptit

Savulohikääretorttu

Savulohikääretorttu tehdään munakaspohjan, jolloin se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Piparjuuri tuo makuun pirteän vivahteen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Munakaspohja

  • 10 kananmunaa
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia

Täyte

  • 300 g lämminsavulohta
  • 200 g piparjuurituorejuustoa
  • 200 g smetanaa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 rkl kapriksia
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Koristeluun

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • yrttejä ja versoja

Valmistusohje

Savulohikääretorttu leivotaan helposti näin:

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Vispilöi joukkoon maito ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että massa on hyytynyt kokonaan. Jäähdytä ja kumoa levy varovasti leivinpaperin päälle.

2. Hienonna savulohi haarukalla ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku.

3. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi munakaslevyn päälle ja kääri levy paperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

4. Nostkista tuorejuusto sitruunamehulla.

5. Kuorruta savulohikääretorttu tuorejuustolla ja koristele yrteillä, esimerkiksi vesi-tai vihanneskrassilla ja versoilla.

Katso myös: Suolainen kääretorttu katkarapu-lohitäytteellä

Katso myös Kotiliesi.fi: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut

X