
Savulohikääretorttu
Savulohikääretorttu tehdään munakaspohjan, jolloin se sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon. Piparjuuri tuo makuun pirteän vivahteen.
Ainekset
Munakaspohja
- 10 kananmunaa
- 1 1/2 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
Täyte
- 300 g lämminsavulohta
- 200 g piparjuurituorejuustoa
- 200 g smetanaa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 rkl kapriksia
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Koristeluun
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1/2 sitruunan mehu
- yrttejä ja versoja
Valmistusohje
Savulohikääretorttu leivotaan helposti näin:
1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Vispilöi joukkoon maito ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla peitettyyn uunipannuun ja paista 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, niin että massa on hyytynyt kokonaan. Jäähdytä ja kumoa levy varovasti leivinpaperin päälle.
2. Hienonna savulohi haarukalla ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Tarkista maku.
3. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi munakaslevyn päälle ja kääri levy paperin avulla tiukaksi rullaksi. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
4. Nostkista tuorejuusto sitruunamehulla.
5. Kuorruta savulohikääretorttu tuorejuustolla ja koristele yrteillä ja versoilla.
Katso myös: Suolainen kääretorttu katkarapu-lohitäytteellä
Katso myös Kotiliesi.fi: Huomioi 4 tärkeää kohtaa voileipäkakun teossa – näillä kondiittorin vinkeillä onnistut
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous