siemen-juustokeksit
Reseptit

Siemen-juustokeksit

Siemen-juustokeksit maistuvat hyvältä sellaisenaan tai juuston ja makean hillon kanssa. Siementen paahtaminen antaa kekseille herkullisen maun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Siemen-juustokeksit:

  • 1 dl siemeniä (esim. auringonkukan- tai siemensekoitusta)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g kylmää voita
  • 75 g (n. 1 1/2 dl) vahvanmakuista juustoraastetta
  • 2 tl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 1 rkl kylmää vettä

Pinnalle:

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl siemeniä
  • 1/2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Siemen-juustokeksit leivotaan näin:

1. Paahda siemenet vaaleanruskeiksi kuivalla pannulla. (Keksien päälle tulevia siemeniä ei tarvitse paahtaa.) Anna jäähtyä.

2. Sekoita kuivat aineet ja siemenet kulhossa. Lisää paloiteltu, kylmä voi, juustoraaste ja siirappi tai hunaja. Nypi seos sormilla tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina vaivaamatta tasaiseksi. Muotoile taikinasta kelmun päällä noin 15 cm:n pituinen tanko. Kääri pötkö kelmuun ja anna jähmettyä jääkapissa 2 tuntia.

3. Leikkaa taikina noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet leivinpaperin päälle ja litistä hieman haarukalla. Sipaise pinta rikkivatkatulla munalla. Ripottele pinnalle siemeniä ja juustoraastetta.

4. Paista siemen-juustokeksit 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Katso myös: Parmesaani-yrttikeksit

Katso myös Kotiliesi.fi:  Helpot juustokeksit

X