Reseptit

Parmesaani-yrttikeksit

Pienet juustokeksit sopivat juustotarjottimelle, tai ne voi tarjota punaisen tomaattipeston tai oliivitahnan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 120 g vastaraastettua parmesaania
  • 1/2 tl sormisuolaa
  • 2-3 tl silputtua rosmariinia tai timjaminlehtiä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g huoneenlämpöistä voita

Pinnalle:

  • 1 keltuainen + tilkka vettä
  • pinjansiemeniä
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Sekoita juustoraaste, suola, yrtit, vehnäjauho ja leivinjauhe voihin.

2. Pyörittele taikina noin 18 cm:n pituiseksi tangoksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa täysin. Leikkaa sen jälkeen taikina puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille.

3. Sekoita 1 keltuainen ja tilkka vettä keskenään. Sivele keksien pinnat keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Halutessasi voit lisätä koristeeksi myös pieniä timjaminoksia.

4. Paista keksit 200-asteisen uunin keskitasolla kullanruskeiksi. Paistoaika on noin 8 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä ja säilytä tiiviissä rasiassa tarjoiluun asti.

X