
Parmesaani-yrttikeksit
Pienet juustokeksit sopivat juustotarjottimelle, tai ne voi tarjota punaisen tomaattipeston tai oliivitahnan kanssa.
Ainekset
- 120 g vastaraastettua parmesaania
- 1/2 tl sormisuolaa
- 2-3 tl silputtua rosmariinia tai timjaminlehtiä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g huoneenlämpöistä voita
Pinnalle:
- 1 keltuainen + tilkka vettä
- pinjansiemeniä
- seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Sekoita juustoraaste, suola, yrtit, vehnäjauho ja leivinjauhe voihin.
2. Pyörittele taikina noin 18 cm:n pituiseksi tangoksi. Kääri taikina kelmuun ja anna kovettua jääkaapissa täysin. Leikkaa sen jälkeen taikina puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pane viipaleet leivinpaperilla peitetylle pellille.
3. Sekoita 1 keltuainen ja tilkka vettä keskenään. Sivele keksien pinnat keltuaisella. Ripottele päälle siemeniä. Halutessasi voit lisätä koristeeksi myös pieniä timjaminoksia.
4. Paista keksit 200-asteisen uunin keskitasolla kullanruskeiksi. Paistoaika on noin 8 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä ja säilytä tiiviissä rasiassa tarjoiluun asti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous