Reseptit

Sieni-perunamunakas

15.9.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Sieni-perunamunakas on todellista pikakotiruokaa. Täytettä voi muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy.

Ainekset

6 kananmunaa
6 rkl vettä
ripaukset suolaa ja mustapippuria
200 g tuoreita kantarelleja
1 sipuli
2 rkl rypsiöljyä
3–5 keitettyä perunaa viipaleina
1 dl rucolaa hienonnettuna

Valmistusohje

1. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja vispilöi joukkoon vesi sekä mausteet.

2. Puhdista sienet ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu ja paista sienistä nesteet pois. Lisää pannulle öljy ja sipulit ja paista kunnes sipulit pehmenevät. Lisää perunaviipaleet ja jatka paistamista niin, että perunat saavat väriä. Lisää myös hienonnettu rucola.

3. Kaada pannuun kananmunaseos. Laske hieman lämpöä ja sekoittele massa kevyesti puuhaarukalla.

4. Hauduta munakas kypsäksi mutta älä anna sen kuivua. Tarjoile heti.

Katso myös:

Espanjalainen munakas, Ruoka.fi

Sienimunakas, Ruoka.fi

Sienipannari , Kotiliesi.fi

Kommentit (2)

Miksi ensimmäisessä lauseessa puhutaan uunimunakkaasta vaikkei ohjeen mukaan tätä laiteta missään vaiheessa uuniin?
Yrittäisitte edes!




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *