Sieni-perunamunakas
Sieni-perunamunakas on todellista pikakotiruokaa. Täytettä voi muunnella sen mukaan, mitä kaapista löytyy.
Ainekset
- 6 kananmunaa
- 6 rkl vettä
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 200 g tuoreita kantarelleja
- 1 sipuli
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3–5 keitettyä perunaa viipaleina
- 1 dl rucolaa hienonnettuna tai
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
1. Vatkaa kulhossa kananmunien rakenne rikki ja vispilöi joukkoon vesi sekä mausteet.
2. Puhdista sienet ja hienonna sipuli. Kuumenna paistinpannu ja paista sienistä nesteet pois. Lisää pannulle öljy ja sipulit ja paista kunnes sipulit pehmenevät. Lisää perunaviipaleet ja jatka paistamista niin, että perunat saavat väriä. Lisää myös hienonnettu rucola.
3. Kaada pannuun kananmunaseos. Laske hieman lämpöä ja sekoittele massa kevyesti puuhaarukalla.
4. Hauduta munakas kypsäksi mutta älä anna sen kuivua. Tarjoile heti.
Katso myös:
Espanjalainen munakas, Ruoka.fi
Sienimunakas, Ruoka.fi
Sienipannari , Kotiliesi.fi
Kommentit
Hei Ilari,
Ensimmäinen lause on nyt korjattu. Jos etsit uunimunakasta, tästä löytyy yksi vaihtoehto:
https://anna.fi//reseptit/uunimunakas-kahdelle
Kiitos tarkkaavaisuudesta ja kyllä täällä yritetään:)
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta.
Kommentit
Miksi ensimmäisessä lauseessa puhutaan uunimunakkaasta vaikkei ohjeen mukaan tätä laiteta missään vaiheessa uuniin?
Yrittäisitte edes!
Hei Ilari,
Ensimmäinen lause on nyt korjattu. Jos etsit uunimunakasta, tästä löytyy yksi vaihtoehto:
https://anna.fi//reseptit/uunimunakas-kahdelle
Kiitos tarkkaavaisuudesta ja kyllä täällä yritetään:)
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous