Reseptit

Sienipiirakka

26.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1.5 dl vettä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
3 rkl öljyä
noin 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 dl ranskankermaa
1–2 dl raastettua kermajuustoa
2 sipulia
1 l kantarelleja tai suppilovahveroita
suolaa, pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita hiiva, mausteet ja öljy lämpimään veteen. Lisää jauhot hyvin alustaen. Kohota taikina.

2. Kiehauta sienet ja sipulit erikseen pannulla öljytilkassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita myös ranskankermaan pippuria ja suolaa, lisää siihen juusto.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta piirakkavuokaan. Levitä päälle ensin ranskankerma-juustoseos, sitten sienet ja sipuli.

4. Kypsennä 250-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *