helpot kantarellipiirakat
Helppojen kantarellipiirakoiden muhevan maun salaisuutena on reilusti juustoa ja sipaisu sinappia.
Reseptit

Helpot kantarellipiirakat

Pikkukantarelleista tehdyt helpot kantarellipiirakat maistuvat lounaaksi vihreän salaatin kanssa.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Helpot kantarellipiirakat:

  • 2 pakastelehtitaikinalevyä
  • 1 muna
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 3-4 dl juustoraastetta
  • 4 pientä nippusipulia
  • puoli nippua basilikaa
  • mustapippuria
  • 3 dl pieniä kantarelleja
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Anna taikinalevyjen sulaa leivinpaperilla peitetyn pellin päällä. Tee levyihin noin sentin päästä reunasta viillot terävällä veitsellä. Sipaise pohjat munalla. Levitä pohjien päälle sinappia. Lisää juustoraaste ja hyvin ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Paista pohjia 215-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

2. Paista sienet voissa pohjien kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sienet valmiiden piirakoiden päälle. Silppua pinnalle reilusti basilikaa. Pyöräytä päälle mustapippuria.

X