Reseptit

Siideribroileri

Omenainen siideri maustaa loistavasti broilerin. Yhdessä salaatin ja riisin kanssa ateria soveltuu vallan mainiosti juhlapöydän tarjottavaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 maustamatonta broilerin koipireisipalaa
  • 1,5-2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 10 pikkusipulia kuorittuina
  • 1 rasia (200-300 g) herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 7.5 dl normandialaista siideriä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • keitettyä riisiä
  • vihreää salaattia

Valmistusohje

Siideribroileri on juhlava ruoka, jossa omena ja broileri täydentävät toisiaan loistavasti.

1. Ota broilerin koipireidet huoneenlämpöön tunti ennen paistamista. Pyörittele palat kauttaaltaan vehnäjauhoissa. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla ja paista koipireisiin hyvä pintaväri. Nosta ne isoon pataan.

2. Pyöräytä pannun kautta myös pikkusipulit ja herkkusienet (isoimmat voit puolittaa, pienet voi jättää kokonaisiksi) ja kaada pataan koipien kaveriksi. Lisää joukkoon myös valkosipulinkynnet, timjami ja siideri. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Peitä pata kannella tai foliolla ja nosta 175-asteiseen uuniin. Hauduta 1–1,5 tuntia.

4. Tarjoile keitetyn riisin ja vihreän salaatin kera.

X