Reseptit

Sitruunainen broileri-kasvisspagetti

22.8.2018 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
FODMAP-ruokavaliosta karsitaan pois paljon gluteenia sisältävät ruis, ohra ja vehnä. Suikaloidut kesäkurpitsa ja porkkanat toimivat herkullisena pastan korvikkeena ja sopivat hyvin myös keventäjän lautaselle.

Ainekset

1 (400 g) kesäkurpitsaa
2 porkkanaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
300 g broilerin fileesuikaleita
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 dl minttua

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa kesäkurpitsat ja porkkanat kuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää pannulle broilerinfileesuikaleet. Paista sekoitellen 6 minuuttia. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää pannulle kasvikset, sitruunan kuoriraaste- ja mehu. Paista sekoitellen vielä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

4. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Hienonna minttu ja lisää pannulle.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme