Reseptit

Sitruunainen broileri-kasvisspagetti

FODMAP-ruokavaliosta karsitaan pois paljon gluteenia sisältävät ruis, ohra ja vehnä. Suikaloidut kesäkurpitsa ja porkkanat toimivat herkullisena pastan korvikkeena ja sopivat hyvin myös keventäjän lautaselle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (400 g) kesäkurpitsaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 300 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 dl minttua

Valmistusohje

1. Pese kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa kesäkurpitsat ja porkkanat kuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.

2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.

3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää pannulle broilerinfileesuikaleet. Paista sekoitellen 6 minuuttia. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää pannulle kasvikset, sitruunan kuoriraaste- ja mehu. Paista sekoitellen vielä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.

4. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Hienonna minttu ja lisää pannulle.

X