Sitruunainen broileri-kasvisspagetti
FODMAP-ruokavaliosta karsitaan pois paljon gluteenia sisältävät ruis, ohra ja vehnä. Suikaloidut kesäkurpitsa ja porkkanat toimivat herkullisena pastan korvikkeena ja sopivat hyvin myös keventäjän lautaselle.
Ainekset
- 1 (400 g) kesäkurpitsaa
- 2 porkkanaa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 2 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 300 g broilerin fileesuikaleita
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
- 1 dl minttua
Valmistusohje
1. Pese kesäkurpitsa. Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa kesäkurpitsat ja porkkanat kuorimaveitsellä tai julienneveitsellä ohuiksi pitkiksi suikaleiksi.
2. Pese sitruuna lämpimällä vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu.
3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää pannulle broilerinfileesuikaleet. Paista sekoitellen 6 minuuttia. Mausta kurkumalla ja suolalla. Lisää pannulle kasvikset, sitruunan kuoriraaste- ja mehu. Paista sekoitellen vielä 5 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
4. Raasta joukkoon parmesaanijuustoa. Hienonna minttu ja lisää pannulle.
Kommentit
Tämä ohje on neljälle, joten yhden hengen annos sisältää puolikkaan porkkanan, 1/4 kesäkurpitsaa ja 75g broileria. Lisäksi hieman parmesaania. Naurettavan pieni annos, joka ei todellakaan riitä aikuiselle pääruuaksi. Neljälle hengelle vähintään tuplaisin ohjeen määrät. Kesäkurpitsa ja porkkana ovat niin kevyitä, että eivät nälkää kauaa pidä.
Kommentit
Tämä ohje on neljälle, joten yhden hengen annos sisältää puolikkaan porkkanan, 1/4 kesäkurpitsaa ja 75g broileria. Lisäksi hieman parmesaania. Naurettavan pieni annos, joka ei todellakaan riitä aikuiselle pääruuaksi. Neljälle hengelle vähintään tuplaisin ohjeen määrät. Kesäkurpitsa ja porkkana ovat niin kevyitä, että eivät nälkää kauaa pidä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous