Reseptit

Suklaa-pätkisjäätelö

Suklaa-pätkisjäätelö valmistuu lähes itsestään, ja siinä maistuu ihana minttusuklaa.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Jorma Marstio / Otavamedia

Itse tehty jäätelö ei ole vain jäätelökoneen omistajien luksusjuttu. Samettisen pehmeä jäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaa-pätkisjäätelö:

  • 5 dl kermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa
  • 5 suklaakeksiä
  • 1 pss pätkispaloja
  • 2 dl valmista suklaakastiketta

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto kondensoidun mai­don joukkoon ja vatkaa vielä niin, että massasta tulee kuohkeaa.

2. Lisää rouhitut keksit ja paloi­tellut pätkispalat. Jätä pätkispa­loja myös koristeluun.

3. Lisää puolet suklaakastikkees­ta ja sekoita nopeasti, jotta mas­saan jää suklaapyörteitä.

4. Kaada vuokaan, valuta päälle loput kastikkeesta ja koristele pätkiksillä. Peitä vuoka ja pakas­ta yön yli tai vähintään 4 tuntia.

X