Suppilovahveropasteijat
Suppilovahveropasteijat suorastaan sulavat suuhun. Itse tehty taikina ja mehevä sienitäyte takaavat makuilotulituksen.
Ainekset
Suppilovahveropasteijat, taikina
- 4 dl vehnäjauhoja
- 200 g voita
- 1/2 tl suolaa
- 4 rkl kermaa tai vettä
Suppilovahveropasteijat, täyte:
- 2 dl kokoon kiehautettuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 rkl persiljaa hienonnettuna
- 1 kananmuna
- 100 g sulatejuustoa
- 1 tl paprikajauhetta tai 1 pieni paprika
- 1/2 tl suolaa
VOiteluun
- 1 kananmunan valkuainen tai 1 rkl maitoa
Valmistusohje
Suppilovahveropasteijat tehdään helposti näin:
- Sekoita jauhot ja voi nyppimällä, lisää suola ja kylmä kerma tai vesi. Painele taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin tai kelmun väliin ja anna kohmettua jääkaapissa.
- Silppua sienet ja mausta seos yrtein. Lisää paprika jauheena tai tuoreena silputtuna. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sieniseos. Lisää sulatejuusto ja anna sulaa tasaisesti. Ota pannu liedeltä.
- Riko kananmuna ja käytä keltuainen täytteeseen. Jätä valkuainen pasteijoiden voiteluun.
- Kauli kohmettunut taikina ja ota sydänmuotilla kuvioita. Täytä sydämen toinen puolikas sieniseoksella, 1 tl pasteijaa, ja kiepauta toinen kanneksi. Isompiin pasteijoihin voit käyttää kokonaisia sydämiä ja kaksi sydäntä kerralla ja täytettä 2 tl.
- Voitele suppilovahveropasteijat ja kypsennä 225-asteisen uunin keskiritilällä noin kymmenen minuuttia.
Katso myös: Perunaiset sienipasteijat
Katso myös Kotiliesi.fi: Muna-riisipasteijat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous