suppilovahveropasteijat
Reseptit

Suppilovahveropasteijat

Suppilovahveropasteijat suorastaan sulavat suuhun. Itse tehty taikina ja mehevä sienitäyte takaavat makuilotulituksen.
Teksti: Maarit Cederberg Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahveropasteijat, taikina

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 4 rkl kermaa tai vettä

Suppilovahveropasteijat, täyte:

  • 2 dl kokoon kiehautettuja suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna
  • 1 kananmuna
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1 tl paprikajauhetta tai 1 pieni paprika
  • 1/2 tl suolaa

VOiteluun

  • 1 kananmunan valkuainen tai 1 rkl maitoa

Valmistusohje

Suppilovahveropasteijat tehdään helposti näin:

  1. Sekoita jauhot ja voi nyppimällä, lisää suola ja kylmä kerma tai vesi. Painele taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin tai kelmun väliin ja anna kohmettua jääkaapissa.
  2. Silppua sienet ja mausta seos yrtein. Lisää paprika jauheena tai tuoreena silputtuna. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sieniseos. Lisää sulatejuusto ja anna sulaa tasaisesti. Ota pannu liedeltä.
  3. Riko kananmuna ja käytä keltuainen täytteeseen. Jätä valkuainen pasteijoiden voiteluun.
  4. Kauli kohmettunut taikina ja ota sydänmuotilla kuvioita. Täytä sydämen toinen puolikas sieniseoksella, 1 tl pasteijaa, ja kiepauta toinen kanneksi. Isompiin pasteijoihin voit käyttää kokonaisia sydämiä ja kaksi sydäntä kerralla ja täytettä 2 tl.
  5. Voitele suppilovahveropasteijat ja kypsennä 225-asteisen uunin keskiritilällä noin kymmenen minuuttia.

Katso myös: Perunaiset sienipasteijat

Katso myös Kotiliesi.fi: Muna-riisipasteijat

X