Reseptit

Perunaiset sienipasteijat

Voit valmistaa herkulliset pasteijat tuoreista sienistä tai ryöpätyistä rouskuista.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 500 g keitettyjä perunoita
  • n. 1 ½ dl Kylmää vettä
  • ¾ l tuoreita sieniä tai 2–3 dl ryöpättyjä rouskuja
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 dl keitettyjä ohrasuurimoita
  • 1 muna

Voiteluun:

  • munaa

Valmistusohje

1. Tee ensin taikina. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja mineraalisuola sekaisin. Kuori ja raasta tai soseuta perunat. Lisää perunaraaste tai -sose sekä kylmä vesi muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa tarpeettomasti. Pidä taikinaa jääkaapissa jonkin aikaa.

2. Puhdista ja hienonna sienet sekä sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sienet sekä sipulit ja paista niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Sekoita ohrasuurimot sienten joukkoon. Lisää muna, joka sitoo täytettä hieman.

3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla kakkaroita, joiden halkaisija on noin 10 senttiä. Nosta jokaisen kakkaran päälle noin  ruokalusikallinen täytettä. Nosta reunat täytteen päälle ja ummista ne tiiviisti. Nosta pasteijat leivinpaperin päälle pellille saumakohta alaspäin ja voitele ne munalla.

4. Paista pasteijoita 175 asteessa noin 20 minuuttia.

X