Reseptit

Perunaiset sienipasteijat

Voit valmistaa herkulliset pasteijat tuoreista sienistä tai ryöpätyistä rouskuista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

24

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Perunaiset sienipasteijat

  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 500 g keitettyjä perunoita
  • n. 1 ½ dl kylmää vettä
  • ¾ l tuoreita sieniä tai 2–3 dl ryöpättyjä rouskuja
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • hienonnettua tuoretta basilikaa
  • 2 dl keitettyjä ohrasuurimoita
  • 1 muna

Voiteluun:

  • munaa

Valmistusohje

Perunaiset sienipasteijat leivotaan näin helposti:

1. Tee ensin taikina. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja mineraalisuola sekaisin. Kuori ja raasta tai soseuta perunat. Lisää perunaraaste tai -sose sekä kylmä vesi muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa tarpeettomasti. Pidä taikinaa jääkaapissa jonkin aikaa.

2. Puhdista ja hienonna sienet sekä sipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sienet sekä sipulit ja paista niitä muutama minuutti silloin tällöin sekoittaen. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Sekoita ohrasuurimot sienten joukkoon. Lisää muna, joka sitoo täytettä hieman.

3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla kakkaroita, joiden halkaisija on noin 10 senttiä. Nosta jokaisen kakkaran päälle noin  ruokalusikallinen täytettä. Nosta reunat täytteen päälle ja ummista ne tiiviisti. Nosta perunaiset sienipasteijat leivinpaperin päälle pellille saumakohta alaspäin ja voitele ne munalla.

4. Paista sienipasteijoita 175 asteessa noin 20 minuuttia. Nauti pasteijat teen tai glögin kanssa.

Saatat pitää myös valmistaikinasta tehdyistä, metsäsienillä täytetyistä sienipasteijoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan punajuuriliemen kanssa tarjottavat jauhelihapasteijat.

X