Reseptit

Sienipasteijat

Pasteijoihin voit käyttää suolasieniä tai kuivattuja sieniä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienipasteijat

  • 1 paketti pakasteruistaikinaa (esim. Pirkka)
  • 2 1/2 dl silputtuja suolasieniä tai liotettuja kuivattuja sieniä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl kypsää riisiä
  • 2–3 rkl smetanaa
  • 1/2 dl silputtua persiljaa
  • kuivattua timjamia
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • voisulaa

Valmistusohje

Sienipasteijat leivotaan valmistaikinasta helposti näin:

1. Liota suolasienistä pois liika suola ja hienonna sienet pieneksi silpuksi. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota ne pehmeiksi lämpimässä vedessä, puserra vesi pois sienistä ja silppua ne tarvittaessa.

2. Kuullota sipulisilppu pehmeäksi voissa, lisää sienet ja kuumenna hetki sekoitellen. Sekoita sienet, smetana ja persiljasilppu riisiin. Mausta timjamilla ja pippurilla (ja kuivatuista sienistä tehty seos joko tavallisella tai yrttisuolalla).

3. Kauli sulanut taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä pohjia juomalasilla tai torttumuotilla. Nosta jokaiselle pohjalle ruokalusikallinen täytettä. Nipistele pasteijat kiinni sormenpäillä. Painele saumakohta vielä tiiviiksi joko muotin reunalla tai haarukalla. Voit tehdä myös pasteijoita, joiden sauma jää päälle.

4. Pistele pasteijoihin haarukalla muutamia reikiä, sipaise pasteijat vedellä ja paista 200-asteisessa uunissa. Nauti sienipasteijat glögin kanssa.

Saatat pitää myös perunaisista sienipasteijoista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Vinkit sienipiirakan leivontaan

 

X