Reseptit

Suvisalaatti

Kotimaisista kesäkasviksista sekoitettu suvisalaatti on iki-ihana klassikko.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kerä lehtisalaattia
  • puolikas kurkku
  • 1 nippu retiisejä
  • ruohosipulia
  • tilliä

kastike:

  • 2 dl paksua jogurttia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

 

1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet pyyhkeen sisällä. Asettele lehdet kauniisti vadille. Kuutioi kurkku, viipaloi retiisit. Ripottele kasvikset salaatin päälle.

2. Silppua pinnalle runsaasti tilliä ja ruohosipulia. Sekoita kastike ja tarjoa erikseen.

Vinkki: Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää joukkoon 150 g savustettua fetaa (Fontana) ja 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä.

X