Reseptit

Tatti-pekonipasta

Tatti-pekonipasta saa jujua tateista, pekonista ja rosmariinista sekoitetusta maukkaasta kastikkeesta. Lisää joukkoon kypsä pasta ja anna sen hetken imeä kastiketta itseensä. Pastasta tulee supermaukasta! Halutessasi voit korvata pekonin esimerkiksi savutofulla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tatti-pekonipasta:

  • 1 punasipuli
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 1 l puhdistettuja ja pilkottuja tatteja
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200 g pastaa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Tatti-pekonipasta tehdään helposti näin:

1. Kuori ja hienonna sipuli. Suikaloi pekoniviipaleet.

2. Paista tatteja pannulla öljytilkassa muutaman minuutin ajan, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Nosta sienet lautaselle.

3. Lisää pannulle pekonisuikaleet ja sipulit. Paista, kunnes pekoni on ruskistunut ja sipulit ovat pehmenneet. Lisää hienonnettu rosmariini, suola ja paistetut tatit. Kaada joukkoon ruokakerma. Hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

4. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, valuta lävikössä ja kaada tattikastikkeen joukkoon. Viimeistele tatti-pekonipasta rouhaisemalla päälle mustapippuria myllystä.

Katso myös: Tattipasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Maailman paras tattipasta

X