Reseptit

Teriyaki-kala

Teriyaki-kala onnistuu lohesta, tonnikalasta ja miekkakalasta. Reseptin vaikeustaso on helppo, joten tämä japanilaistyylinen kalaruoka onnistuu myös aloittelevalta kokilta.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 parin sentin paksuista viipaletta lohta, tonni- tai miekkakalaa

Pannulle

  • 1 dl miriniä
  • 1 dl sakea
  • 4 rkl soijaa
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

Paista kalaviipaleet pannulla juuri ja juuri kypsiksi. Varo kypsentämästä liikaa, jotta kalan mehukkuus säilyy. Nosta kalat pois pannulta ja kaada liemi pannulle. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Kuumenna kalat nopeasti liemessä.

X