16.4.2012

Thaimaalainen kalakeitto

Teksti: Soili Soisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

300 g vaaleita kalafileitä
100 g purjoa
200 g porkkanaa
200 g kesäkurpitsaa
1 punainen paprika
1 rkl rypsiöljyä
400 g tomaattimurskaa
2-3 tl punaista currytahnaa
8 dl kalalientä
1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
2 rkl limettimehua
hyppysellinen korianterinlehtiä

Valmistusohje

1. Puhdista ja suikaloi kasvikset.

2. Kuullota purjo öljyssä, lisää muut kasvikset ja anna kuullottua. Lisää liemi, tomaattimurska ja mausteet ja kypsennä 10 minuuttia.

3. Lisää kala suikaleina ja kypsennä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää silputut yrtit ennen tarjoilua.

4. Tarjoa paahdetun ruisleivän kanssa.

Vinkki: Vaihda kala broilerisuikaleisiin.

690 kj (170 kcal) / annos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *