Reseptit

Thaimaalainen kalakeitto

Thaimaalainen kalakeitto saa maitopohjan sijasta tomaattisen liemen, jossa maistuu currytahna, kalakastike sekä limettimehu. Valmista kevyeksi lounaaksi.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Om-Arkisto

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Thaimaalainen kalakeitto

  • 300 g vaaleita kalafileitä
  • 100 g purjoa
  • 200 g porkkanaa
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2-3 tl punaista currytahnaa
  • 8 dl kalalientä
  • 1 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
  • 2 rkl limettimehua
  • hyppysellinen korianterinlehtiä

Valmistusohje

Thaimaalainen kalakeitto syntyy näin.

1. Puhdista ja suikaloi kasvikset.

2. Kuullota purjo öljyssä, lisää muut kasvikset ja anna kuullottua. Lisää liemi, tomaattimurska ja mausteet ja kypsennä 10 minuuttia.

3. Lisää kala suikaleina ja kypsennä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää silputut yrtit ennen tarjoilua.

4. Tarjoa thaimaalainen kalakeitto paahdetun ruisleivän kanssa.

Vinkki: Vaihda kala broilerisuikaleisiin.

Thaimaalainen kalakeitto sisältää 690 kj (170 kcal) / annos

Katso myös: Udon kana-nuudelikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto

X