Reseptit

Tillipestosilli

Tillipestosilli sopii jouluun ja juhannukseen. Raikas tillikastike on tämän kalaherkun juju.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Silli

  • 300 g kevytsuolattua sillifileetä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl etikkaa

Tillipesto

  • 2 valkosipulinkynttä viipaleina
  • 1 dl tuoreita basilikan lehtiä
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • n. 1 1/2 dl öljyä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja paloittele sillifileet haarukkapaloiksi. Laita ne kannelliseen purkkiin.

2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja etikka. Kiehauta ja jäähdytä.

3. Kaada liemi sillipalojen päälle ja anna tekeytyä yön yli. Kaada etikkaliemi seuravana päivänä pois.

4. Valmista pesto. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita tasaiseksi notkeaksi kastikkeeksi. Tarkista maku.

5. Kääntele sillipalat peston joukkoon ja purkita tillipestosilli puhtaaseen kannelliseen purkkiin.

6. Anna maustua vähintään yön yli.

Vinkki! Voit vaihdella pestossa käytettäviä yrttejä maun mukaan. Kokeile basilikan tilalla vaikkapa raikasta minttua.

Lue myös: Sillikaviaari

Lue myös Kotiliesi.fi: Smetanasilli

X