Reseptit

Sillikaviaari

Sillikaviaarin voi juhlan kunniaksi tarjoilla annoslaseista. Paloittele pohjalle pari pientä keitettyä uutta perunaa ja lusikoi päälle sillikaviaaria.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sillikaviaari

  • 150 g kevyesti suolattua sillifileetä
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 1 hapokas omena kuutioina
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 3 rkl kapriksia
  • 2–3 rkl smetanaa tai ranskankermaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Sillikaviaari valmistuu nopeasti ja helposti näin:

1. Liota sillistä tarvittaessa liika suola pois kylmässä vedessä.

2. Kuivaa filee ja hienonna se pieniksi kuutioiksi. Hienonna kananmunat haarukalla.

3. Sekoita kaikki sillikaviaarin ainekset kulhossa keskenään ja tarkista maku.  Mausta sillikaviaari  tarvittaessa mustapippurilla.

4. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Sillikaviaarin voi tarjota juhlavasti laseista keitettyjen perunan palojen kanssa tai nauttia ruisleivän päällä.

Lisää sillireseptejä:

Sillisuupalat uusista perunoista

Raikas sillisalaatti eli rosolli

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo venäläinen silli

X