Timjaminen sitruunabroileri ja seesamipavut
Sitruunaboroileri saa ihanan maun tuoreesta timjamista. Tarjoa sitruunabroileri seesamipapujen kanssa ja proteiinipitoinen, kevyt ateria on valmis.
Ainekset
Sitruunabroileri
- 600 g ohuita broilerin rintaleikkeitä
marinadi:
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 luomusitruunan mehu ja yhden sitruunan raastettu kuori
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1-1 1/2 rkl hunajaa
- 2 rkl silputtua sitruunatimjamia
- 5 cm sitruunaruohoa halkaistuna
- suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
seesamipavut:
- 400 g tuoreita, vihreitä papuja
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- (raastettua luomusitruunan kuorta)
Valmistusohje
Sitruunabroileri valmistuu näin:
1. Pese sitruunat ja raasta toisen sitruunan kuori. Purista sitruunoista mehut. Hienonna tai raasta valkosipulinkynnet.
2. Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele broilerileikkeet marinadissa.
3. Kypsennä broilerileikkeet grillissä tai parilapannulla öljytilkassa. Tarjoa sitruunabroileri seesamipapujen kanssa.
Energiaa 425 kcal
Hiilihydraatteja 7 g
Proteiinia 32 g
Rasvaa 30 g / annos
Seesamipavut:
1. Pyörittele pavut suolalla maustetussa oliiviöljyssä.
2. Kypsennä papuja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Ripottele papujen pinnalle seesaminsiemeniä ja mausta halutessasi vielä raastetulla sitruunankuorella. Nauti sitruunabroileri papujen kanssa.
Energiaa 135 kcal
Hiilihydraatteja 4 g
Proteiineja 2,5 g
Rasvaa 12 g / annos
Katso myös: Broileria ja pastaa toscanalaisittain
Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä kanasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous