Reseptit

Timjaminen sitruunabroileri ja seesamipavut

Sitruunaboroileri saa ihanan maun tuoreesta timjamista. Tarjoa sitruunabroileri seesamipapujen kanssa ja proteiinipitoinen, kevyt ateria on valmis.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunabroileri

  • 600 g ohuita broilerin rintaleikkeitä

marinadi:

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 luomusitruunan mehu ja yhden sitruunan raastettu kuori
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1-1 1/2 rkl hunajaa
  • 2 rkl silputtua sitruunatimjamia
  • 5 cm sitruunaruohoa halkaistuna
  • suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

seesamipavut:

  • 400 g tuoreita, vihreitä papuja
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • (raastettua luomusitruunan kuorta)

Valmistusohje

Sitruunabroileri valmistuu näin:

1. Pese sitruunat ja raasta toisen sitruunan kuori. Purista sitruunoista mehut. Hienonna tai raasta valkosipulinkynnet.

2. Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele broilerileikkeet marinadissa.

3. Kypsennä broilerileikkeet grillissä tai parilapannulla öljytilkassa. Tarjoa sitruunabroileri seesamipapujen kanssa.

Energiaa 425 kcal

Hiilihydraatteja 7 g

Proteiinia 32 g

Rasvaa 30 g / annos

Seesamipavut:

1. Pyörittele pavut suolalla maustetussa oliiviöljyssä.

2. Kypsennä papuja 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Ripottele papujen pinnalle seesaminsiemeniä ja mausta halutessasi vielä raastetulla sitruunankuorella. Nauti sitruunabroileri papujen kanssa.

Energiaa 135 kcal

Hiilihydraatteja 4 g

Proteiineja 2,5 g

Rasvaa 12 g / annos

Katso myös: Broileria ja pastaa toscanalaisittain

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerisalaatti keitetystä kanasta

X