Tomaatti-oliivicrostinit
Tomaatti-oliivicrostinit maistuvat mustikkamojiton ja hoisinmarinoitujen broileripyöryköiden kanssa.
Ainekset
Uunitomaatit
- 1–2 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamicoa
- suolaa ja mustapippuria
- 1 valkosipulinkynsi
- pari oksaa tuoretta timjamia
Oliivitapenade
- 150 g mustia kivettömiä oliiveja
- 2–3 anjovisfilettä
- 100 g kapriksia
- 2 valkosipulinkynttä
- 6–10 basilikanlehteä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl sitruunamehua
- 1 dl raastettua parmesaania
Lisäksi
- 1 esipaistettu patonki
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi tai jätä kokonaisiksi. Laita tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle öljyä, balsamicoa, vähän suolaa ja rouhittua pippuria. Laita tomaattien päälle kuoritut, ohuiksi lastuiksi viipaloidut valkosipulinkynnet ja timjamin oksista riivityt lehdet. Sekoita tomaatteja, jotta mausteet sekoittuvat. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Valmista tapende: Laita oliivit,anjovikset, kaprikset, valkosipulinkynnet ja basilikanlehdet kulhoon, hienonna sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy koko ajan sekoittaen. Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Kääntele tahnan joukkoon parmesaaniraaste.
3. Leikkaa patongista ohuita viipaleita. Lado viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele patongin viipaleet tahnalla. Paista leipiä uunin ylätasolla grillivastusten alla 225 asteessa noin 6–8 minuuttia niin, että leivät ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Laita uunitomaatteja crostinien päälle ja koristele tuoreella timjamilla.
Tarjoile crostinit mustikkamojiton ja hoisinmarinoitujen broileripyöryköiden kanssa.
Lisää herkkuja tomaateista ja oliiveista:
Kotiliesi.fi: Taateli-oliivitapenade
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous