Reseptit

Tomaatti-pestobruschetta

Tomaatti-pestobruschetta on italialainen ”hävikkiruoka” parhaimmillaan. Näihin suupaloihin voit käyttää edellisen päivän leivät.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaatti-pestobruschetta

  • 4 tomaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukullista basilikaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 4 rkl pestoa
  • 8 viipaletta maalaisleipää

Valmistusohje

Tomaatti-pestobruschetta tehdään näin:

1. Huuhdo ja halkaise tomaatit ja poista niistä siemenet. Hienonna hedelmämalto.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna basilika. Sekoita tomaatit, valkosipuli sekä basilika keskenään ja mausta seos maun mukaan mustapippurilla.

3. Paahda leipäviipaleet. Voitele viipaleet pestolla ja levitä tomaattiseos päälle.

4. Nauti tomaatti-pestobruschetta italialaisen aterian alkupalana tai suupalana.

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehty pesto sopii moneen tilanteeseen – kokosimme parhaat ohjeemme

X