31.10.2013

Tapenadeleipäset

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 prk (n. 3 dl) kivettömiä kalamataoliiveja
1 pieni valkosipulinkynsi
1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna
0.5 dl oliiviöljyä
1 tl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
hyppysellinen suolaa

tarjoiluun:

12 ohutta maalaispatonkiviipaletta
12 lehteä punabasilikaa tai perillaa

Valmistusohje

Tapenadeleipäset maistuvat kurpitsakookoskeiton kanssa halloween-juhlien alkuruokana.

1. Valuta oliivit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon valkosipulinkynsi, lehtipersilja, oliiviöljy ja sitruunan kuori sekä mehu.
2. Anna koneen pyörittää seos rouheaksi tahnaksi. Maista ja mausta sokeriripauksella sekä tarvittaessa suolalla.
3. Paahda maalaispatonkiviipaleet rapeiksi paistinpannulla tai paahtimessa.
4. Sipaise viipaleille oliivitahnaa ja koristele punabasilikalla tai perillalla.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi