Tomaattileivät
Tomaattileivät on helppo herkku. Uunin lämpö saa tomaatit maistumaan astetta makeammilta ja rapeaksi paahdettu leipä sopii tarjoilualustaksi.
Ainekset
Tomaattileivät
- 400 g miniluumutomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1/4 tl sokeria
- 8-12 viipaletta leipää tai patonkia
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
Tomaattileivät tehdään helposti näin:
1. Laita kirsikkatomaatit pieneen uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
2. Paahda tomaatteja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Paahda leivät rapeiksi uunipellillä samassa uunissa, noin 10 minuuttia.
4. Halkaise valkosipulin kynsi ja pyyhi leipien pinnat valkosipulilla.
5. Murskaa tomaatteja hiukan haarukalla ja nostele niitä leipien päälle.
6. Viimeistele tomaattileivät mustapippurilla ja tarjoa.
Katso myös: Tomaatti-mustikkabruschettat
Katso myös Kotiliesi.fi: Bruschetta on alkupalojen klassikko
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous