Reseptit

Tomaattileivät

Tomaattileivät on helppo herkku. Uunin lämpö saa tomaatit maistumaan astetta makeammilta ja rapeaksi paahdettu leipä sopii tarjoilualustaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattileivät

  • 400 g miniluumutomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • 8-12 viipaletta leipää tai patonkia
  • 1 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

Tomaattileivät tehdään helposti näin:

1. Laita kirsikkatomaatit pieneen uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljy. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.

2. Paahda tomaatteja 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Paahda leivät rapeiksi uunipellillä samassa uunissa, noin 10 minuuttia.

4. Halkaise valkosipulin kynsi ja pyyhi leipien pinnat valkosipulilla.

5. Murskaa tomaatteja hiukan haarukalla ja nostele niitä leipien päälle.

6. Viimeistele tomaattileivät mustapippurilla ja tarjoa.

Katso myös: Tomaatti-mustikkabruschettat

Katso myös Kotiliesi.fi: Bruschetta on alkupalojen klassikko

X