Reseptit

Tomaattimarmeladi

Tomaattimarmeladi hurmaa herkkusuut. Se sopii erinomaisesti erilaisten juustojen kaveriksi ja on myös ihana ruokalahja.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomaattimarmeladi

  • 500 g miniluumutomaatteja
  • 1/2 dl vettä
  • 2 dl hillo- tai marmeladisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • 1 puhdas noin 0,5 l vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi

Valmistusohje

Tomaattimarmeladi tehdään helposti näin:

1. Mittaa puolitetut tomaatit ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi.

2. Lisää hillo-­ ja marmeladi­sokeri, sekoita ja keitä noin 15 minuuttia.

3. Nosta kattila liedeltä ja kuori pinnalle syntynyt vaahto pois lusikalla.

4. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja suola.

5. Jäähdytä hieman ja purkita tomaattimarmeladi kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla

Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan  ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?

X