Tomaattimarmeladi
Tomaattimarmeladi hurmaa herkkusuut. Se sopii erinomaisesti erilaisten juustojen kaveriksi ja on myös ihana ruokalahja.
Ainekset
Tomaattimarmeladi
- 500 g miniluumutomaatteja
- 1/2 dl vettä
- 2 dl hillo- tai marmeladisokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl suolaa
Lisäksi
- 1 puhdas noin 0,5 l vetoinen lasipurkki tai useampi pienempi
Valmistusohje
Tomaattimarmeladi tehdään helposti näin:
1. Mittaa puolitetut tomaatit ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi.
2. Lisää hillo- ja marmeladisokeri, sekoita ja keitä noin 15 minuuttia.
3. Nosta kattila liedeltä ja kuori pinnalle syntynyt vaahto pois lusikalla.
4. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljasokeri ja suola.
5. Jäähdytä hieman ja purkita tomaattimarmeladi kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.
Katso myös: Tomaatti x 10: näitä herkkuja voit nauttia hyvällä omallatunnolla
Katso myös Kotiliesi.fi: Tomaattilajikkeet vaihtelevat väriltään, kooltaan ja makeudeltaan: tiesitkö, että tummat tomaatit ovat superfoodia?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous