Reseptit

Tonnikalahyve

Tonnikalahyve sopii hienosti uusien perunoiden kanssa nautittavaksi tai syksymmällä uuniperunan täytteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalahyve

  • 2 prk tonnikalapaloja öljyssä (tai villikalasäilykettä)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1/2 tl chililastuja
  • 1 kirpeä omena kuutioina (granny smith)
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1-2 rkl sitruunamehua

Tarjoiluun

  • rapeita ruislastuja, ohuita keksejä tai leipää

Valmistusohje

Tonnikalahyve tehdään helposti näin:

1. Valuta tonnikala ja lusikoi se kulhoon.

2. Sekoita joukkoon majoneesi, ranskankerma, ruohosipuli, chililastut ja omenakuutiot.

3. Sekoita ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

4. Levitä ruislastuja tai ohuita keksejä vadille tai lautasille ja lusikoi hyve niiden päälle.

5. Koristele tonnikalahyve murskatuilla ruislastuilla ja ruohosipulilla.

Katso myös: Herkullinen savulohitahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Savusärkitahna, varhaisperunat ja munakastike

X