Reseptit

Tonnikalakastike

Tonnikalakastike maistuu sekä täysjyväpastan että tumman riisin kanssa. Tomaattinen kastike rikastetaan sienillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalakastike

  • 200-250 g herkkusieniä (osa voi olla kantarelleja)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 prk (70 g) tomaattipyreetä
  • 2 tl yrttisekoitusta (esim. Välimeren yrtit)
  • 1 kalaliemikuutio
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl mustapippuria

Lisäksi

  • täysjyväpastaa (esim. kaura-porkkanapastaa)

Valmistusohje

1. Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit.

2. Paista sieni-sipuliseosta pannulla öljyssä, kunnes neste on haihtunut. Lisää tonnikala sekä tomaattimurska ja -pyre sekä yrttisekoitus. Murenna sekaan kalaliemikuutio. Anna hautua 10 minuuttia. 

3. Mausta kastike sitruunamehulla ja mustapippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

4. Yhdistä tonnikalakastike ja pasta. Tarjoile.

Vinkki! Ohjeessa on vain yksi purkki tonnikalaa, mutta jos perheessä on nälkäisiä nuoria, voi sekaan hyvin lisätä toisenkin purkillisen.

Katso myös: Tonnikalapasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Tonnikalaleipä

X