tonnikalapastavuoka
Reseptit

Tonnikalapastavuoka

Tonnikalapastavuoka nousee uudelle tasolle sekoittamalla joukkoon kaupan valmista béarnaisekastiketta, jossa maistuu rakuuna. Mascarpone mehevöittää ja tuo ruokaan pehmeää kermaisuutta. Jos haluat, voit korvata tonnikalan myös kotimaisilla luonnonkalasäilykkeillä.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalapastavuoka

  • 1 1/2 l keitettyä pastaa (noin 300 g raakana)
  • 2 prk (à 150 g) tonnikalaa öljyssä tai vedessä
  • 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 1/2 dl valmista béarnaisekastiketta tai valkoviinikastiketta
  • 1 prk (250 g) mascarponea
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  • basilikaa

Valmistusohje

Tonnikalapastavuoka tehdään helposti näin:

1. Sekoita uunivuoassa kypsä pasta, tonnikala ja ruohosipuli.

2. Sekoita valmiskastike ja mascarpone tasaiseksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja pestyjä kirsikkatomaatteja. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Viimeistele tonnikalapastavuka tuoreella basilikalla.

Katso myös: Rakastetaanko teilläkin makaronilaatikkoa? Kokeile silloin myös näitä suussa sulavia pastavuokia

Katso myös Kotiliesi.fi: Pastavuoka maistuu koko perheelle – kokosimme parhaat uunipastareseptit, jotka pelastavat arjen!

X