Tonnikalapihvit
Tonnikalapihvit maistuvat perunoiden ja papujen kera. Varmista, ettet kypsennä tonnikalaa uunissa turhan pitkään.
Ainekset
Tonnikalapihvit
- 4 (á125 g) viipaletta tuoretta tonnikalaa
- 1 rkl oliiviöljyä 1/ 2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 150 g papuja
- 500 g perunoita
- 1–2 rkl oliiviöljyä
- 3–4 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, basilikaa, persiljaa
Valmistusohje
Tonnikalapihvit tehdään näin:
1. Sivele tonnikalaviipaleiden pinnat oliiviöljyllä ja pariloi ne nopeasti molemmin puolin pannulla. Mausta.
2. Nosta tonnikalat uunivuokaan ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 5-10 minuuttia. Pihvit saavat jäädä sisältä hieman punertaviksi.
3. Tarjoile tonnikalapihvit höyrytettyjen papujen ja sitruunalla ja yrttiöljyllä maustettujen peurnoiden kanssa. Myös rosmariinilla maustetut herkkuperunat maistuvat näiden pihvien kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta
Kommentit
Moi
3cm paksut tonnikalapihvit menivät täysin ylikypsiksi em. ohjetta noudattaen. Uunissa pidin vain 6min, koska epäilykseni alkoivat herätä.
Jatkossa pelkällä pannulla!
Herkkä ja upea raaka-aine, jota HARVOIN nautimme..
Kommentit
Tonnikalaa ei pidä paistaa kypsäksi, pinnat ainoastaan paistetaan nopeasti kuumalla pannulla niin, että pihvi jää täysin raa’aksi. Mitään mausteita ei tarvita.
Hei Jarmo
Totta, tonnikalaa ei kannata paistaa kypsäksi. Ja niin ohjeessamme sanotaankin: ”Tonnikalapihvit saavat jäädä sisältä hieman punertaviksi.”
Tosin tämäkin, kuten maustaminenkin ovat makuasioita.
Leena, Ruoka.fi:n toimituksesta.
Moi
3cm paksut tonnikalapihvit menivät täysin ylikypsiksi em. ohjetta noudattaen. Uunissa pidin vain 6min, koska epäilykseni alkoivat herätä.
Jatkossa pelkällä pannulla!
Herkkä ja upea raaka-aine, jota HARVOIN nautimme..
Vain pannulla, siten onnistuu! Pari min per puoli ennalta maustettuna ja huoneenlämpöisenä! HYVÄÄ!!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous