Reseptit

Tonnikalapihvit

Tonnikalapihvit maistuvat perunoiden ja papujen kera. Varmista, ettet kypsennä tonnikalaa uunissa turhan pitkään.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalapihvit

  • 4 (á125 g) viipaletta tuoretta tonnikalaa
  • 1 rkl oliiviöljyä 1/ 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 150 g papuja
  • 500 g perunoita
  • 1–2 rkl oliiviöljyä
  • 3–4 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. tilliä, basilikaa, persiljaa

Valmistusohje

Tonnikalapihvit tehdään näin:

1. Sivele tonnikalaviipaleiden pinnat oliiviöljyllä ja pariloi ne nopeasti molemmin puolin pannulla. Mausta.

2. Nosta tonnikalat uunivuokaan ja kypsennä uunissa 175 asteessa noin 5-10 minuuttia. Pihvit saavat jäädä sisältä hieman punertaviksi.

3. Tarjoile tonnikalapihvit höyrytettyjen papujen ja sitruunalla ja yrttiöljyllä maustettujen peurnoiden kanssa. Myös rosmariinilla maustetut herkkuperunat maistuvat näiden pihvien kanssa.

Katso myös: Kalapullat tuovat mukavaa vaihtelua viikoittaiselle kala-aterialle – näin lastenkin rakastama arkiruoka syntyy helposti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X