Reseptit

Valkoinen grillipizza

Valkoinen grillipizza vie kielen. Pizzojen paistaminen grillissä vie vain muutamia minuutteja ja lopputulos vetää vertoja aidossa pizzauunissa paistetulle.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pizzataikina:

  • 2 1/2 dl vettä
  • 1/2 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • noin 5 dl durumvehnäjauhja

Pinnalle:

  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 1/2 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 pallo (250 g) mozzarellajuustoa
  • 125 g ilmakuivattua kinkkua tai kylmäsavulohta
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • mustapippuria myllystä
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Valkoinen grillipizza tehdään näin:

1. Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää öljy ja jauhot. Alusta taikinaa käsin tai koneella 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi jääkaapissa (4 tuntia) tai huoneenlämmössä (1/2 tuntia).

2. Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa neljään palaan. Peitä palat ja anna levätä 15–30 minuuttia.

3. Valmistele täytteen ainekset taikinan levätessä. Mausta ranskankerma oreganolla, hienonnetulla valkosipulilla ja suolalla. Lisää parmesaaniraaste. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Leikkaa kinkku tai lohi isoiksi suikaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit.

4. Laita pizzakivi tai -kivet kuumenemaan 275-asteiseen grilliin. Kauli taikina neljäksi pyöreäksi pohjaksi. Siirrä pohjat kuuman pizzakiven päälle. Paista 3 minuuttia, käännä kiveä, jotta pizza paistuu tasaisesti. Levitä paistuneen pinnan päälle ranskankermaseos ja grillaa edelleen noin 5 minuuttia. Lisää valmiin pizzan päälle revittyä mozzarellaa, kinkkua tai kylmäsavulohta, tomaatteja ja basilikaa, rouhaise pinnalle reilusti mustapippuria.

Katso myös: Pizza Bianco

Katso myös Kotiliesi.fi: Napolilainen pizzapohja kohotetaan hitaasti

X