Valkosipuli-yrttikeitto
Ainekset
- 1 kokonainen iso valkosipuli
- 1 tavallinen sipuli
- ½ edellispäiväistä ranskanleipää
- 8 dl kana- tai kasvislientä
- 4 dl maitoa
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- suolaa, pippuria
- reilusti tuoreyrttejä (basilikaa, persiljaa, rakuunaa, ruohosipulia)
Valmistusohje
1. Leikkaa leipä kuorettomiksi viipaleiksi. Mittaa kattilaan liemi, viini ja maito. Lisää hienonnettu sipuli ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Lisää leipäviipaleet ja anna kiehua vielä jonkin aikaa. Soseuta keitto sileäksi ja kaada takaisin kattilaan.
2. Lisää kerma ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle reilusti tuoreyrttejä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous