pannacotta ja mansikka-raparperikeitto
Reseptit

Vaniljainen mansikka-raparperikeitto

Mehukeitto maistuu niin jogurtin kuin puuronkin kanssa, mutta tällä ohjeella valmistat siitä astetta juhlavamman. Vaniljaisen mansikka-raparperikeiton salaisuus on nimittäin kuohuviini. Tarjoile valmis keitto esimerkiksi panna cotan kanssa.
Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Jukka Pakarinen/ Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 l mansikoita
  • 0.5 l raparperipaloja
  • mansikanmakuista kuohuviiniä ( Inspiration In the Air Sparkling, 4, 7 %)
  • 1/2 vaniljatanko tai 1/2 tl vaniljajauhetta
  • 0.8 dl sokeria
  • 2 tl perunajauhoja
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

Mansikkakuohuviiniin tehty vaniljainen raparperikeitto vie kielen mennessään panna cottan päällä.

1. Kuori ja paloittele raparperi. Kiehauta viini, sokeri ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperipalat ja keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää suuruste liemeen koko ajan sekoittaen. Anna pulpahtaa kerran, pari. Lisää lopuksi viipaloidut mansikat viiniliemeen. Jäähdytä keitto.

Katso myös:

Raparperivaahto ja mansikkakastike

Panna cotta

Kuutamovanukas à la panna cotta

Kotiliesi: Mansikkakastike

X