yrttimarinoituja karitsankyljyksiä ja rosmariinikastiketta
Reseptit

Yrttimarinoituja karitsankyljyksiä ja rosmariinikastiketta

Karitsan kare on juhlava mutta helppo pääsiäisruoka. Yrttimarinadi maustaa lihan, ja rosmariinikastike viimeistelee makuelämyksen.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kpl karitsan karetta
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl hienonnettua oreganoa
  • 3 rkl hienonnettua rosmariinia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 3 rkl voita paistamiseen

Rosmariinikastike

  • 2 dl demiglace-kastikepohjaa
  • muutama oksa rosmariinia
  • 2 dl punaviiniä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2-3 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuivaa kareet talouspaperilla. Sekoita oliiviöljyn joukkoon yrtit ja valkosipuli. Hiero seos kareiden pintaan. Jätä maustumaan.

2. Kuumenna voi isolla paistinpannulla ja ruskista kareet molemmin puolin. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja mausta kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kääri kareet folioon vetäytymään 5–10 minuutiksi.

3. Mittaa kattilaan demiglace, rosmariini ja punaviini. Kiehauta ja keitä niin, että noin puolet on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele voilla.

4. Leikkaa kareet kyljyksiksi ja tarjoile kastikkeen ja parsakaali-kukkakaaligratiinin kera.

Vinkki! Jos haluat, että karitsan kyljykset ovat kypsyysasteeltaan mediumia kypsemmät, jatka paistoaikaa muutamalla minuutilla.

Herkut karitsankareet valmistat myös näillä ohjeilla: 

marinoitu lampaankaree

Marinoitu lampaankaree

kuorrutetut karitsankylykset ja vuohenjuustopastaa

Kuorrutetut karitsankyljykset

Karitsan_kare_ja_kasvikset

Paprikaa, sipulia ja karitsankaretta uunissa

Kotiliesi.fi: Karitsankyljykset

X