parsa-kukkakaaligratiini
Reseptit

Parsakaali-kukkakaaligratiini

Parsakaali-kukkakaaligratiini maistuu esimerkiksi karitsan lisukkeena. Maistuva kasvisgratiini on perunalisuketta kevyempi vaihtoehto.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Parsakaali-kukkakaaligratiini

  • 400 g parsakaalia
  • 400 g kukkakaalia
  • (vettä)
  • (suolaa)
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl kuumaa maitoa
  • ripaus suolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • 150 g juustoraastetta
  • 50 g sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

Parsakaali-kukkakaaligratiini valmistuu näin.

1. Paloittele parsa- ja kukkakaali ja huuhtele ne tarvittaessa. Kiehauta kattilassa reilusti vettä, mausta vesi kevyesti suolalla ja keitä kaaleja noin kolme minuuttia. Valuta.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoja voissa keskilämmöllä. Kaada kattilaan maito hyvin vispilöiden. Kiehauta ja keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Sekoita koko ajan. Nosta kattila liedeltä ja mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Jaa kaalit annosvuokiin ja kaada päälle kastike.

4. Ripottele pinnalle sinihomejuusto ja paista parsakaali-kukkakaaligratiini 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Tarjoile gratiini esimerkiksi yrttimarinoitujen karitsankyljysten kanssa.

Kaaleista teet maukkaat lisukkeet:

kokonaisena paistettu kukkakaali ruskistetun voin kera

Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

seesamikukkakaali

Seesamikukkakaali

mausteinen parsakaali

Mausteinen parsakaali

Kotiliesi.fi: Marinoitu parsakaalisalaatti

X