Reseptit

Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

12.11.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ruskistetun voikastikkeen maku sopi upeasti kukkakaalin makuun. Uunikukkakaali on ruotsalaiskokki Tommy Myllymäen resepti, joka löytyy hänen kasviskeittokirjastaan Myllymäki. Kirja on viikonloppukokille mainio innostuksen lähde.

Ainekset

1 1 kukkakaali (noin 600 g)
100 g + 150 g voita
20 salvian lehteä
3/4 dl kapriksia
3–4 tl vastapuristettua sitruunamehua
suolaa

Valmistusohje

 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puhdista kukkakaali ja laita se uunivuokaan. Hiero kukkakaalin pintaan 100 g voita. Mausta suolalla.

2. Paista kukkakaalia uunin keskitasolla 10 minuuttia. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen. Paista vielä 40–60 minuuttia, kunnes kukkakaalin pinta on ruskistunut.

3. Sulata 150 g voita pienessä kattilassa ja ruskista se. Kun voi lakkaa kuplimasta, lisää joukkoon salvian lehdet ja paista niitä 20 sekuntia. Lisää kaprikset ja sitruunamehu. Mausta suolalla.

Resepti: Tommy Myllymäki

Katso myös:

Seesamikukkakaali, Ruoka.fi

Peruna-kukkakaalicurry, Ruoka.fi

Kuorrutettu kukkakaali, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *