Reseptit

Kokonaisena paistettu kukkakaali kapristen, salvian, sitruunan ja ruskistetun voin kera

Ruskistetun voikastikkeen maku sopi upeasti kukkakaalin makuun. Uunikukkakaali on ruotsalaiskokki Tommy Myllymäen resepti, joka löytyy hänen kasviskeittokirjastaan Myllymäki. Kirja on viikonloppukokille mainio innostuksen lähde.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1 kukkakaali (noin 600 g)
  • 100 g + 150 g voita
  • 20 salvian lehteä
  • 3/4 dl kapriksia
  • 3–4 tl vastapuristettua sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

 

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puhdista kukkakaali ja laita se uunivuokaan. Hiero kukkakaalin pintaan 100 g voita. Mausta suolalla.

2. Paista kukkakaalia uunin keskitasolla 10 minuuttia. Alenna lämpö sitten 150 asteeseen. Paista vielä 40–60 minuuttia, kunnes kukkakaalin pinta on ruskistunut.

3. Sulata 150 g voita pienessä kattilassa ja ruskista se. Kun voi lakkaa kuplimasta, lisää joukkoon salvian lehdet ja paista niitä 20 sekuntia. Lisää kaprikset ja sitruunamehu. Mausta suolalla.

Resepti: Tommy Myllymäki

Katso myös:

Seesamikukkakaali, Ruoka.fi

Peruna-kukkakaalicurry, Ruoka.fi

Kuorrutettu kukkakaali, Kotiliesi.fi

X