8.9.2012

Yrttiperunat

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Yrttiperunat maustetaan tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla ja timjamilla. Valmista yrttiperunoiden kanssa rapeaa hunajakananpoikaa.

Ainekset

1 kg pienikokoisia siikliperunoita
kourallinen tuoreita yrttejä, esim. rosmariinia, timjamia
2 tl hienokiteistä merisuolaa
3 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Keitä pestyjä perunoita 10–12 minuuttia. Nosta ne kylmään veteen. Valuta ja painele kuivaksi talouspaperilla. Hienonna tuoreet yrtit ja murskaa ne suolan kanssa morttelissa.

2. Ripottele mausteseos perunoiden päälle ja kääntele niitä pellillä öljyssä. Paista perunoita 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä pintaansa.

Tarjoa yrttiperunoiden kanssa rapeaa hunajakananpoikaa.

Kokeile myös näitä perunaruokia:

916010-perunapaistos_2048x1537.jpg

Perunapaistos

807889-tuliset_uuniperunat_Marstio.jpg

Tuliset uuniperunat

739530-veneperunat.jpg

Veneperunat

Kotiliesi.fi: Perunacurry

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi